دولت کرهی شمالی دسترسی به رایانه و اینترنت را، مخصوصاً در خارج از پایتختش پیونگیانگ، شدیداً کنترل میکند. گفته میشود پیونگیانگ تنها نقطهای از کرهی شمالی است که در آن دسترسی به اینترنت به صورت محدود امکانپذیر است.
به نظر میرسد به کار بردن عبارت «ملت منزوی» حداقل به یک طریق برای کشور کرهی شمالی مفید واقع شده است: آمریکا نتوانست سامانههای کنترلیِ سانتریفیوژهای برنامهی هستهایِ کرهی شمالی را مختل کند.
به گزارش تکنـــــــــــــــازدانلود: از خبرگزاری رویترز، آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) که در گذشته به منظور از کار انداختن سانتری فیوژهای ایران، بدافزار «استاکس نت» را طراحی کرده بود، این بار نیز در اقدامی مشابه سعی در ایجاد اختلال در سانتری فیوژهای کرهی شمالی داشت ولی در رسیدن به این هدف ناکام ماند. علت این امر آن است که آزمایشگاههای اتمیِ کرهی شمالی چه از نظر ارتباطات و چه از نظر جغرافیایی بسیار بسته و ایزوله هستند.
جوزف مِن، خبرنگار رویترز، از قول یکی از افسران امنیتی آمریکا که خواست نامش فاش نشود میگوید، گروهی که بدافزار استاکس نت را طراحی کرده بود در واقع یک ائتلاف آمریکایی-اسرائیلی میباشد که نام «بازیهای المپیک» را برای خود انتخاب کردهاند.
این گروه اخیراً بدافزاری را طراحی کرده که پس از آلوده نمودن رایانهها، تنها در صورتی خود را فعال میکند که تنظیمات زبانِ آن رایانه کرهای باشد.
همانند سانتریفیوژهای ایران، سانتریفیوژهای کرهی شمالی نیز با مساعدتهای «عبدالقدیر خان»، دانشمند هستهایِ اهل کشور پاکستان ساخته شدهاند.
لازم به ذکر است که سانتریفیوژهای پی-۲ که در ایران مورد استفاده قرار میگیرد توسط سامانهی «اِسکادا» (سامانهی سرپرستی و گردآوری داده) متعلق به شرکت زیمنس، به همراه نرمافزارِ نظارتی قابل اجرا در ویندوز کنترل میشد.
با توجه به شباهت بین مدل تحقیقاتیِ ایران و کرهی شمالی، گمان میرفت کرهی شمالی نیز از یک نرم افزار مشابه استفاده کرده باشد و درنتیجه بدافزار استاکسنت با اندکی تغییر بتواند در کرهی شمالی نیز به اهداف از پیش تعیین شده برسد.
اما باید توجه داشت که کرهی شمالی در بسیاری از موارد، از جمله ارتباط با دنیای بیرون، با ایران متفاوت است.
دولت کرهی شمالی دسترسی به رایانه و اینترنت را، مخصوصاً در خارج از پایتختش پیونگیانگ، شدیداً کنترل میکند. گفته میشود پیونگیانگ تنها نقطهای از کرهی شمالی است که در آن دسترسی به اینترنت به صورت محدود امکانپذیر است. به همین دلیل آژانس امنیت ملی آمریکا برای نفوذ به سامانههای رایانهایِ مرکز تحقیقات اتمیِ «یانگبیون» در ۹۰ کیلومتریِ شمالِ پیونگیانگ به مشکل برخورد.
به علاوه عدهای از کارشناسان معتقدند کرهی شمالی تأسیسات هستهایِ دیگری را نیز در اختیار داشته و هماکنون با گذر از مرحلهی غنیسازیِ اورانیوم، به دانش تولید پلوتونیوم نیز دست پیدا کرده است که این کار نیازی به سانتریفیوژ هم نخواهد داشت.
در پایان ناگفته نماند که مقامات NSA از اظهار نظر در مورد این خبر امتناع کردند.