برای اینکه الگوریتم محققان بهتر جواب دهد، آنها فیلمبرداری را با فرکانس بالاتری (۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰ فریم در ثانیه) گرفتند اما حتی با یک دوربین دیجیتال معمولی (۶۰ فریم در ثانیه) هم توانستند صدا را بازسازی کنند.
فرض کنید در یک اتاق بسته، بدون وجود اغیار و هر گونه دستگاه جاسوسی که میشناسید، درباره موضوع مهمی حرف میزنید. آیا به مخیلهتان میگنجد که کسی با فیلمبرداری از راه پنجره، بتواند از روی حرکات بسته چیپس با برگهای گل روی میز، بفهمد که چهها گفتید؟
تکنـــــــــــــازدانلود: تصور کنید که در یک اتاق ساوندپروف (دارای عایقبندی صدا) نشستهاید و در حال صحبت با کسی هستید، یک بسته چیپس هم روی زمین است!
ارتعاشی که امواج صدا بر روی اشیاء ایجاد میکنند، باعث میشود که آن بسته چیپس بتواند اطلاعات کافی به یک دوربین فیلمبرداری عادی برای رمزگشایی از صحبتهای شما در اتاق را بدهد.
به گزارش نیکدسکیوریتی، محققان امآیتی، ادوبی و مایکروسافت الگوریتمی ساختهاند که با آن میشود صداها را بهوسیله همان ارتعاشات اندکی که بر روی اشیاء وارد میکنند، بازسازی کرد.
در یکی از آزمایشات متعدد، آنها یک بسته چیپس را در اتاقی ساوندپروف گذاشتند، آنسوی شیشه پنجره دوربینی را در فاصله ۴.۵ متری روی آن زوم نموده و آهنگی را در اتاق پخش کردند. با کمک فیلم رقص نامحسوس بسته چیپس، آنچه چیپسها شنیدند، برای محققان قابل رمزگشایی شد. این آزمایش با برگهای گیاه، گوشپاککن و اشیای دیگری نیز انجام شد.
برای اینکه الگوریتم محققان بهتر جواب دهد، آنها فیلمبرداری را با فرکانس بالاتری (۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰ فریم در ثانیه) گرفتند اما حتی با یک دوربین دیجیتال معمولی (۶۰ فریم در ثانیه) هم توانستند صدا را بازسازی کنند.
ایب دیویس یکی از دانشآموختگان رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر در دانشگاه امآیتی که نامش به عنوان نخستین نویسنده در گزارش منتشرشده از تحقیقات آمده است، میگوید این فنآوری محدودیتهایی دارد. شاید هنوز زود باشد که بگوییم ابزاری جدید برای جاسوسی در اختیار سازمانهای بدنامی چون آژانس امنیت ملی آمریکا قرار گرفته اما دیویس معتقد است که امکان استفاده از آن در آینده وجود دارد.
نمونهای از صداهای بازسازیشده را میتوانید در این صفحه بشنوید.
فردی در صفحه مربوط به این خبر در سایت گیزموندو کامنت جالبی گذاشته است. او نوشته: «لعنت بر تو ای چیپس سیبزمینی! اول آنقدر چاقم کردی که نتوانم بدوم و فرار کنم، بعد خیانت کردی و مرا به دشمنانم فروختی!».
نکته دیگر اینکه محققان قصد دارند نتیجه تحقیقاتشان را در کنفرانس Siggraph ونکوور در هفته آینده در مطرح کنند. به نظر شما آیا کسی از افبیآی یا آژانس امنیت ملی آمریکا آنجا با اشتیاق برای شنیدن حرفهای دانشمندان نشسته است؟